7 Mayıs 2013 Salı

Yediğimiz Besinlerden Yapılan Cilt Bakımı - Doğal Cilt Bakımı

Güzel, temiz bir cilde sahip olmak isteyen her zaman pahalı kozmetik ürünlerini alması gerekmez. Çoğu zaman evde mutfağınızda mükemmel bir cilt bakımı bulacaksınız. Basit malzemelerle kadife, pembe cilde sahip olmak için bir yüz maskesi yapmak aşağıdaki tarifelerle pahalı ve zor değildir.

Bir tane olgun şeftali, bir çay kaşığı sıvı bal ve iki çorba kaşığı süzme peynir gerekir. Şeftaliyi kolay ezmek için çok olgun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Şeftalinin iyi ezilmesi lazım. Ezilmiş püre haline gelmiş şeftaliyi bal ve süzme yoğurda katarak iyice karıştırın. Bu maske vücudun herhangi bir yerine uygulanabilir, özellikle yüz, boyun ve dekolte için besleyicidir.

Cilt Bakımı Pahalı Değildir

Maske 15 dakika cilt üzerinde kalmalıdır. Daha sonra yumuşak bir bezle temizleyin ve kozmetik kalıntılarını temiz su ile yıkayabilirsiniz. Evde hazırlamış olduğunuz maskeyi düzenli olarak haftada 2 yâda 3 kez uygularsanız hızlı bir şekilde cilt dokusunun iyileşmesini göreceksiniz. Özellikle yaz aylarında güçlü güneş yanıkları için bu maske çok yararlıdır. Kızarıklıklar hızla kaybolur ve cilt hızla iyileşmeye başlar. Yani cilt bakımı yapmak için pahalı şeyleri kullanmak değildir evde olan yiyeceklerden de cilt bakımı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder