22 Mayıs 2013 Çarşamba

Çekici Oje ile Güzel Bakımlı Tırnaklar-Bakımlı Tırnaklar Nasıl Olur

Tırnaklara özel bakım yapılması gerekir yoksa bakımsız ve kasvetli görünürler. Güzel bir tırnak boyaması ile tırnaklarınız çok güzel ve özel bir görünümle tasarlanmış olur. Oje hem sanatsal açıdan hem de tırnakların koruması açısından özel koruma sağlar. Boyalı tırnaklara güzel ve pürüzsüz bir oje sürüldü- ğü zaman gözün görümü açısından da güzel olur. Şayet tırnaklardaki ojeler çizik ve soyulmuş ise görünümleri güzel olmaz. Bu nedenle mutlaka tırnaklara oje sürerken bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir.

Tırnakların Hazırlanması:


[caption id="attachment_75" align="alignleft" width="300"]Bakıml Güzel Tırnaklar Bakıml Güzel Tırnaklar[/caption]

İlk önce, tırnaklara oje sürmeden bir tırnak törpüsü ile iyice temizlemeli ve uygun şekille getirilmelidir. El ve ayak tırnaklarını özel temizleyicilerle temizleyebildiğiniz gibi sıradan sabunlarla da temizleyebilinir. Normal Tırnak törpüsü ile yapabileceğiniz gibi elektrikli tırnak törpüsü ile de şekil verebilirsiniz. Eğer tırnaklar temiz ve şekilli ise ellerinize daha sonra el kremi sürebilirsiniz. Özellikle tırnak etleri korunması gerekir çünkü tahriş olabilir. Tırnaklara oje sürmeden önce fazla krem sürülmemelidir çünkü yağlı olduğu için düzgün sürülmez.

Tırnaklar İçin Düzgün Boyama:


Tırnakları boyamak için güzel bir oje bulmak gerekir. En iyi oje ince sürülmeli ve hızlı şekilde kuruyandır. Bundan sonra el ve ayak tırnaklarınızı normal bir şekilde oje sürebilirsiniz. Manikür yapıldığında tırnak etinin kalmadığına ve tırnak kenarların tamamen boyanmamasına dikkat edilmelidir. İdeal bir sonuca ulaşmak için fırçaya az oje almak ve düzgün bir çizgide sürmek gerekir. Oje sürerken bir tek vuruş ile tüm tırnağı boyamalısınız. Oje sürerken tırnaklara boya çok ince ve eşit miktarda verilmelidir. Tırnaklardaki oje kuruduktan sonra tırnakların üstüne ince renksiz tırnak cilası sürülmesi boyanın korunmasını sağlar. Yapılan vernik küçük darbelere ve çizilmelerine karşı çok avantajlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder