21 Mayıs 2013 Salı

Bana Hangi Saç Modelli Yakışır - Doğru Saç Modeli Seçimi


2013 yılının saç trendi belli oldu. Birçok kadın ünlülerin saç modellerine özenirler. Ama yanlış saç rengi ile kişi görüntüsünü daha kötü olmasına neden olur. En kolay yolu tabii ki kuaförde doğru saç rengi karışımı ile mükemmel sonuç alınmasıdır. Piyasalarda da güzel sonuçlar elde edilebilen renkler vardır. Bugün hangi saç rengi hangi tipe uygun olduğunu öğrenebilirsiniz.

Platin Sarı:

Platin Sarı saç rengi çok güzel bir renk olup açık tenli ve mavi gözlü hanımlara uygun bir renktir. Bu saç rengi kısa saç modelline çok yakışır. Platin sarı saç rengi kadınlara daha çok kadınsılık vurgular. Ayrıca dudaklara mat bir kırmızı renk ruj sürülürse gözlerin daha parlak görünmesini sağlar.

Toprak Rengi:

Açık Tenli ve yüzünde çili olan bayanlara çok yakışan bir renkte toprak rengidir. Ancak ten pembe renge sahip olmamalıdır çünkü bu renk sıcak bir renktir. Bu renk mavi, yeşil ve gri göz rengi olanlara çok yakışır. Toprak rengi saç uzun saçlara en azında omuz hizasında olmalıdır. Bu saç rengine özellikle dudak ve yanaklara ahşap ton rengi, kirpiklere ise mavi maskara sürülürse daha mükemmel olur.

Fındık Kahve:  

Fındık kahve rengi saç teni açık yada pembe olanlara yakışır burda göz renginin önemi yoktur. Koyu teni olanlara bu saç rengi uygun değildir. Bu renk özellikle uzun saçlara ve hafif dalgalı saçlara çok iyi gider. Dudaklara özellikle pembe ruj ve yanaklara kiremit rengi ve toprak rengi sürülebilinir.   

Bej Sarı:

Eğer doğal sarışın rengini seviyorsanız size en uygun renk bej sarı dır. Bu renk özellikle mavi gözlü kadınlara uygundur.  Doğal saç rengi açık ve orta sarı olanlar ise bej sarısını direk uygulayabilirler. Bej sarısı pek çok ten ve göz rengine hoş duruyor ancak özellikle biraz bronz teni olanların kullanılabilecek en ideal saç rengidir. Saçını birde önüne kırpma yaptırırılırsa bu renk daha da kendini gösterir.
  

Çikolata Rengi:

Kahverengi içinde en ideal renk çikolata rengidir çünkü her tene ve her göze uygun bir renktir. Bu renk tonu uzun saçlar için idealdir. Minimum omuz hizasında olması lazım en azından. Çikolata saç renkleri zengin renk tonu paletinden oluşmaktadır. Sıcak çikolata, çikolata kahve, karamel çikolata, bakır çikolata tonları bulunmaktadır. Bu saç rengine mat kırmızı bir ruj çok mükemmel olur.

Siyah Renk:

Siyah rengi her kadının kullanabileceği bir renk değildir. Bu rengi kullanmak isteyen kadınlar kendileri dışa dönük olan kişilerdir. Siyah rengin iki ana tonu vardır, mavisi alt tonları olan abanoz siyahı ve koyu kahve alt tonları olan yumuşak siyah. Yumuşak siyah saç rengi buğday ten rengi olanlarda kullanılırken abanoz siyahı açık tenlilerde çok şık durur. Parlak, koyu siyah saç açık teninizi daha da ön plana çıkartarak size hoş bir hava verecektir. Makyaj için koyu kırmızı bir ruj zorunludur ve soğuk renkler idealdir.

Çilek kırmızısı Rengi:

Daha önce sarı saçları olanlar çilek kırmızısı rengine değiştirebilirsiniz. Bu saç rengini açık tenli, koyu renkli göze kullanabilecekleri gibi mavi ve yeşil gözlü olanlar da kullanabilirler. Bu renge saçın uzun olması ve önlerine kâkül yapılması sacın daha güzel görünmesini sağlar. Mavi ve yeşil tonu renk makyaj yapılmasını tesviye edilir.


Koyu Kahverengi:

Şayet siyah saç rengi kaba duruyorsa koyu kahverengi yapabilirsiniz. Bu saç rengi ince tel saçlar için ideal ve tüm tenler için uygundur. Uzun ve yarı uzun saçlar için uygun olduğu gibi bukleli ve dalgalı saçlar içinde uygundur. Kavisli kaşlar ve dumanlı gözlere bu saç rengi çok güzel yakışır. Ayrıca dudaklarında mat kiraz kırmızısı ruj ya da pembe ruj tonları iyi gider.

Bal Sarısı Rengi:

Çok parlak sarı saçlar için alternatif bir renktir. Bu saç rengi gözleri iri bayanlara ve yuvarlak yüzlü olanlar için en idealdir. Saçların uzunluğu için en uygun olanı ise çene hizasında olanıdır. Pembe tonları, ahşap tonları ve kayısı renklerde makyaj yaparsanız çok güzel gider.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder