11 Mayıs 2013 Cumartesi

Sivilce İçin Limon Tedavisi - Sivilce Lekeleri için Limon İyi Gelir mi ?

Sivilceler için limon suyu iyi gelir mi? Limon sivilceyi yok eder mi?


[caption id="attachment_45" align="alignleft" width="300"]Sivilce lekeleri İçin limon Sivilce lekeleri İçin limon Tedavisi İyi Gelir mi ?[/caption]

Hep okuyoruz limonun sivilcelere iyi geldiğini. Güney den gelen sağlıklı meyvanın  çok sayıda iyileştirici etkisi vardır.Birçok maddeler limonun sayesinde antibakteriyal olan anti-inflamatuar balgam söktürücü, kan temizleyici, vb –bunlar olumlu etkilerdir.Ama limon gerçekten cilde iyimidir? Yoksa tedaviden sonra bir sorun mu yaşıyorsunuz? 4 gerekçe ile biz bu anti akne ajanlara karşı neden limonu  önermiyoruz?

 

 

Neden 1-Limon Asidi Cilde Tahriş Eder


Sivilceye sulandırılmış limon suyu uygulamak genellikle deri tahrişine neden olabilir. Şayet parmağındaki sigara lekesini limon ile temizlendiğini düşünürsek limonun ne kadar güçlü bir asit olduğunu açık görürüz. Özellikle hassas ciltler limon asiti ciltte yanma ve tahrişe tepki verir. Hala sivilce için limon suyunu kullanmak istiyorsanız sulandırmanız gerek.

Neden 2-İltihabı Limon Daha Da Azdırabilir


Limon içerdiği asit yüzünden mevcut iltihabı kötüleşmeye ve cilt tahrişine yol açabilir. Saf limon suyu senin sorununu çözmez ama daha çok sorun yaratır. Yine tavsiye edersek! Limonu ilaç olarak tercih edersek o zaman sadece bir seyreltici olarak kullanmak gerekir.

Neden 3-Limon Cildi Kurutur


Limon asidi cildin yağını alır. Bu ilk bakışta olumlu gelebilir ama bu etki hassa ve kuru ciltler için neredeyse istenmeyen bir durumdur. Sivilce yanında ne olursa olsun cilt üzerine uygulanan limon suyu sivilceleri kurutuyor olsa da cildin kurumasına da neden olur.

Neden 4- Limon tuz maskesi hassas ciltler için değildir


Tavsiye ek olarak sivilce üzerine saf limon suyunu uygulamadan önce bir maske için ipuçları vardır. Tuz limon suyu ile karıştırılır ve bu karışım deriye uygulanır olmasıdır. Hassas ciltler sitrik asit olduğu için cilt tahrişine tepki verir. Asit tuzla karıştı için cilde iki misli zarar verir.

Sonuç Olarak Limon Sivilce İçin İyi Bir Yol Değil

Bu nedenlerden dolayı cilde olumsuz etkisi olduğu için sivilceye limon kullanmamayı tavsiye ediyoruz.Bazı durumlarda başarılı bir yol açabilir ama çoğunlukla cildin iltihabına, cilt tahrişine ve alevlenme riski daha büyüktür.Bunu için vicdanen tavsiye etmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder