14 Mayıs 2013 Salı

Dudak Sivilcelerine Etkili 5 Tedavi Yöntemi - Dudakta Çıkan Sivilce Tedavisi

Sivilceler bazen dudakta da çıkar. Dudağın kısmında çok sayıda sinir olduğundan dolayı genellikle bu bölgede acı olur. Sivilcelerin oluşmasına gözlük, bardak veya çatal gibi kirli nesnelerde neden olabilir. Ama sivilcenin çıkmasına bağışıklık sisteminin zayıflaması ya da stres de tetikleyici olabilir. Ama dudağın üstündeki sivilcenin yok olmasını istiyorsanız size yolları gösterelim. Şayet yanlış tedaviler yapılırsa enfeksiyon hızla gelişir ve ağırı şiddetini daha çok artırır, sivilcenin eskisinden daha çok çirkin bir görünümü olur.

Sizlere dudak üstündeki sivilcenin tedavisi için 5 yöntem göstereceğim . Bir süre dudaktaki sivilce iyileşene kadar ruj ya da dudak parlatıcısından vazgeçilmesini hatırlatmak gerekir.
1.Yöntem- Sivilce İçin Çay Ağacı Yağı:

Çay ağacı yağı yara iyileşmesi için dezenfekte ve iltihabı azaltır. Yağ aynı zamanda dokuyu korur. Sivilce tedavisi için çay ağacı yağını günde birkaç kez etkilenen bölge üzerine bir tampon yardımı ile sürülür.
2.Yöntem-Eczaneden Sivilce Pini:

Eczanelerde sivilcelere özel sivilceyi iyileştirici kremler vardır. Satın alınan bu sivilce iyileştiriciler dermatolojik olarak test edilmiştir. Sivilce iyileştiricilerin içinde tamamen bitkisel maddelere dayanmaktadır. Bu ilaçlar cilt tahrişine yol açmaz
3.Yöntem-Akne Tedavisi İçin Papatya:

Papatya ev ilaçları arasında eski ve kanıtlanmış olup sivilce tedavisi için uygundur. Bu papatya çayını demlemek ve onun soğumasını bekleyin. Sivilcenin üstüne günde birkaç kez pamuk ile tampon yapın. Papatya çayı iltihabı azaltır, bakterileri öldürür ve cilt üzerinde yatıştırıcı etkisi vardır.
4.Yöntem-Dudak Sivilcesi İçin Çinko Merhem:

Çinko sebum üretimini azaltır ve yeni doku oluşumunu teşvik eder. Buna ek olarak sivilce üzerine sürülen çinko merhem kurutur ve anti-enflamatuar etkisi gösterir.
5-Yöntem-Bir Anti-Akne Maddesi Olan Salisilik Asit: 

Salisilik asit sivilcenin hızla ortadan kaldırılması için uygundur. Bu, aynı zamanda anti-bakteriyal ve anti-inflamatuar bir olduğu anlamına gelir.Salisilik asit ecanelerde bulunur ve bir kez sivilce üzerine tampon yardımı ile sürülür.

 

1 yorum:

  1. bende arkadaş tavsiyesi ile aldım acnemaxı yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum ve üründen memnunum etkili bir ürün arkadaşım kullanalı yaklaşık 1ay oldu ve yüzünde hiç sivilce kalmadı şimdi ise sivilce izleri için devam ediyor ürünü kullanmaya bakalım bende devam edicem ama sivilce problemleri yaşayan çevremdeki herkese bu ürünün öneriyorum.

    YanıtlaSil