7 Mayıs 2013 Salı

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Tahriş Olmadan Sakal Traşı

Kim sık sık tıraş olursa cildine iyilik yapmaz ve risikosu vardır.Eğer kişi tedavi yöntemlerini bilirse cilt tahrişine neden olan kaşıntı,yanma ve kırmızı lekelerini önleyebilir.Sık sık tıraş olmak koruyucu deri tabakasına zarar vererek güçlü kaşıntıya,sivilceye ve kırmızı rengin oluşmasına yani yüz tahrişine neden olabilir.Ancak bu muhtemelen cildin tıraşla ilgisi olmayan cilt öncesi ve sonrası tedavidir.Kolay püf noktaları ile bu sorunları kaldırabilirsiniz.

Temizlik Ön Planda Olmalı:

Tıraş olurken temiz bir jiletin olması cilt probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kim bilir tehlikenin büyük bir kaynağı ortadan kaldırabilir. Jilette her tıraştan sonra sabun, kir ve derinin küçük parçacıkları yapışabilir. Bunu önlemek için her tıraş sonrası bıçağın dezenfekte edilmelidir. Bunun için özel sıvı çözeltileri ve ultraviyole donatımı vardır. Sadece temiz bıçağın olması ile tıraş başarılı olabilir.


Sadece Su, Sabun Ve Losyon

Tıraş olmadan önce ılık su ile mümkün olduğu kadar cilt tedavi olması gerekir. Bunu ılık su ile ıslatılmış bir bezi yüzünüze koymaktır. Isı cilt tarafından emilir ve gözenekleri açar. Sıcak su bıyığı biraz yumuşatmak ve cildi biraz cildi esnek yapar. Böylelikle tıraş olurken cildiniz yumuşak ve yaralanma olmadan olabilirsiniz.

Köpüklü olması tıraş olmayı kolaylaştırır. Tıraş olurken sert sabun kullanmayın cilt sabunu olursa daha iyi olur. Doğal ürünlerden oluşan en iyi bakımı sabunlar önceden(süt veya bal olduğu gibi) kayganlaştırmak için kullanılıyor. Cildi tıraş olurken besler.

Tıraş olduktan sonra tekrar gözenekleri kapatın. Tıraş olmadan önce ılık su ile gözenekleri nasıl açtıysanız şimdi aynı şekilde hemen soğuk su ile gözenekleri kapatın. Bırakın soğuk suyu birkaç dakika ki cildiniz çeksin kuru kalmasın. Son olarak da hafif bir losyon sürerek cildinize masaj yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder