8 Mayıs 2013 Çarşamba

Can Sıkıcı Kepeğe Karşı Zencefil Saç Yağı - Kepeğe Karşı Etkili Çözüm

Saç bakımı için yağlar - Saç bakımı nasıl yapılır - Bitkisel Yağlar


Sürekli rahatsız edici kepek, kafa derisinde kaşıntı saçların uzamasını engelliyor mu? Bunu zencefilli saç yağı ile çözebilirsiniz. Bu zencefilli saç yağını ve susam yağını saçınıza kendiniz uygulayabilirsiniz. Zencefilli saç yağı kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırıyor ve böylelikle saçın büyümesini hızlandırıyor. Ayrıca kepek içinde zencefilli saç yağı kanıtlanmış bir ev çözümüdür.

Görünür Kepeklerden Kaçının


Salgı eski boynuz hücreleri de kornea hücreleri ile kafa derisi konuşma bağlarken kafa derisi, görünür kepek meydana etkileyen normal bir süreçtir. Kafadaki korneal hücreleri ile kafa derisindeki talk’u birbirine bağlandığında bir salgı salgılar ve kafa derisini etkiler böylece kepek ortaya çıkar. Kafa derisindeki kepekleri düzenli bakım sayesinde kolay şekilde yok edebilirsiniz. Neden bazı insanlar yoğun kepek eğiliminde olduklarının bilincinde değiller.Diyet faktörlerine de dikkat edilmelidir örneğin yağlı yemek ve kahve tüketilmemelidir.Saçların uzamaması ya da saç dökülmesinin genellikle demir eksikliğinden kaynaklanıyordur.Demir takviyeleri ile de dengeli bir diyette yardımcı olunur.

Kepek için Zencefilli Saç Yağı Bakımı/Talimatları


Düzenli olarak kahve fincanının içine ¼ susam yağı ve 1 çay kaşığı zencefil kökü ilave edilir. Yağı bir kase içine dökün. Kasenin içindeki yağın içine 1 çay kaşığı susam yağını ve ¼ zencefil kökünü bez veya gazlı bez yardımı ile suyunu çıkararak karışımın içine ilave edin. Bir çırpma teli ile malzemeleri iyicene karıştırın.Bu karışımı saç derisine masaj yaparak on dakika bekletin.Saç yıkama ve kurutma işleminden sonra.Çok hassas ve kaşıntılı kafa derisine sadece yarım çay kaşığı zencefili kullanın.

Kepeğe Karşı Koruyucu Önlemler


Saçınızı çok hafif bir şampuan ile yıkayarak iyicene su ile durulayın. Saçınıza uygun şampuan ile günlük saç yıkamanız genellikle saçınıza zarar vermez. Sadece yağlı saçları çok daha az yıkamak gerekir çünkü yağ bezeleri daha fazla yağ üretmeye teşvik eder. Kafa derisi tahrişi olmaması için çok fazla sıcak fönle kurutmayın. Yağlı saçları bırakın kendisi havada kurusun. Çok sık saç fırçalamak kafa derisindeki yağları dağıtır. Lütfen kaşıntılı kafa derisini sert kaşımayın çünkü cilt tahrişine ve kafa derisi iltihabına neden olabilirsiniz. Güneşin hala olumlu etkileri vardır. Kış aylarında kafa derisinde yaz aylarına göre daha çok kepek olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder