3 Mayıs 2013 Cuma

Güzel Yumuşak bir Cilt için Çikolata Maskesi Yapılışı

Çikolata maskesi ile cildiniz kadifemsi,yumuşak,ipeksi,ışıltılı bir görünüme sahip olur.Bir çok doğal özler sürdürülebilir cilt bakımı sunuyoruz ancak çikolata gibi basit yöntemle daha fazlasını yapabilir-siniz.İyi çikolata içeriği için en az %70 saf kakao oluşmalıdır.hem antiseptik etkiye sahip hem de pek çok vitamin içerdiği için cilde parlaklık vermesine yardım eder.Bir cildi canlandırmak için kakao içinde yaklaşık 300 farklı maddeler vardır.Cilde ki ipeksi bir parlaklık için kafein,protein,antioksidanlar ve doğal yağlar içerir.Diğer bir avantajı ise cilde uygulandığında kakao yağ yapmaz.

Çikolata maskesi için malzemeler:

1-En az %70 sıvı sıcak çikolata daha fazlası da olabilir.
2-Bir adet sterç film
3-Vücut peelingi için tuz ve zeytinyağ
4-Rahat bir ortam için kokulu mumlar
5-Bir küvetin olması avantajlıdır.

Çikolata maskesinin uygulanışı:

Önce cilt iyicene temizlenmesi gerekir.(gerekirse sacında temizlenmesi lazım).En iyi yol ise vücüdun tamamına tuz ve zeytinyağı ile peeling yapmaktır.Bu duştan önce yada sonra olabilir.Cilt üzerindeki tuz bir süre sonra yakmaya başlar ancak böylelikle tüm maddelerden arındırılmış olunur.Artık cilde kolayca sıvı ve sıcak çikolata sürülebilinir.Sıvı ve sıcak çikolata ayaklardan başlayarak tüm vücüda sürülür.Streç film ile de sarılır.Tüm vücut streç ile kaplanmış olması lazım ki aktif maddelerin vücutta nüfuz etmesi gerekir.Eğer soğuk olmaya başlarsa havlu ile kapatılır.Böylece 20 yada 30 dakika bekletilir. Sonra streç filmi çıkartıp durlanır.Sonucunu göreceksiniz çarpıcı olacak.Bundan sonra cildin daha fazla tedavisine gerek yoktur çünkü çikolata cilde parlaklık ,ipeksi bir görünüm hatta çikolata kokusu verir ama bir sonraki duşa kadar.bir ayda bir düzenli uygulanırsa daha iyi sonuç alınır.
Kolaylık olması için küvettin içinde de çikolata uygulanması yapılabilinir.

Çikolatayı ısıtma:

Çikolatayı en doğru şekilde eritmek istiyorsanız uygulamanız gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri, başta elleriniz dahil olmak üzere çikolatayı eriteceğiniz tüm malzemenin kuru olmasına dikkat etmelisiniz ve Çikolatayı eritmek için kesinlikle direk ateş üzerinde eritmeye çalışmamalısınız.
Herhangi bir sos tenceresine bir miktar su ekleyerek tencereyi ateşe koyun ve kaynatın. Çikolatayı başka bir kaba koyup, bu kabı kaynayan su dolu tencerenin üzerine koyun. (Çikolatanın içinde bulunduğu kabın alt kısımı kaynar suya temas etmemeli, çikolata suyun buharıyla erimelidir.) Çikolata tamamen eriyinceye kadar arada sırada karıştırın ve tamamen eridiğinde su dolu kabın üzerinden alıp, çikolata ılınınana kadar üzerini kağıt havlu ile kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder