2 Mayıs 2013 Perşembe

Cilt kırışıklığı nasıl giderilir - Önlemek İçin Doğal Yollar

Yüzdeki kırışıklar doğal deri yaşlanmasının işaretidir.Bu yüzden de çok normaldir.Gözün etrafında oluşan gülümseme kırışıkları ise insanları çok sempatik gösterebilir.Yine çevremiz kırıkların oluşumuna karşıdır çünkü güzellik ideali ile eşleşmiyordur.Bu yüzden doğal kırışık oluşumunu önleyecek Antiaging cilt bakımı hakkında erken önlem almak gerekir.


Kırışıkların Oluşumunun Nedenleri

Kırışık oluşumundan dolayı cilt yaşlanmasının ana nedeni değişik çevresel etkilerdir. Şüphesiz hepiniz “yüz yıpranması” kelimesini duymuşunuzdur. Kim senelerce dışarıda güneşin altında çalışmış ise kızarmış ve kırışmış yüze sahiptir. Yine de belirtileri pek fazla belli olmazsa da çevresel ekliler bunun nedenidir. Ana nedeni ise güneşin uv-ışığı ve güneş ışınlarından oluşan serbest radikallerdir. Bu radikaller kimyasal atom ve moleküllerden oluşan aşırı tepkili serbest elektronlara sahiptirler. Diğer kimyasal maddeler ile tek bir temasta büyük kimyasal reaksiyon yaratırlar. Deri üzerine yerleşirler ve oksijen ile büyük tepki oluştururlar, buna oksidasyon denir. Bu prosedürde hücre yapıları yok edilmesi ile kalmaz hem cilt değişmesine uğrarız hem de kanser olma riski artar.

Serbest Radikallere Karşı Doğal Önlemler

Çok şükür ki doğada bir çok radikal yakalayıcılar yani antioksidanlar denilen maddeler bulunuyor.Bu maddeler radikallerin oksijen ile temas etmesini engelliyor. Bu vitamin A,C ve E içeriyor aynı zamanda coenzyn q10,irik asit ve hormon melantolin bulunuyor.Bu sebepten ötürü cilt bakımı ürünlerinde bu maddelerden en azı bir tanesini bulundurmak gerekir.Tabiki  besin gıdalarında bu  vitaminler bulunmaktadır.Besinlerden aldığımız bu tür vitaminler hem cildimizi hem de bedenimizi korur.Söylediğimiz gibi serbest radikaller hem cildimizi hem de bedenimiz için büyük sorundur. Böylelikle hem doğal şekilde antiaging koruması sağlanabilinir .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder