25 Mayıs 2013 Cumartesi

Harika Tırnaklar için Olması Gerekenler -A dan Z ye Tırnak Bakımı

Eller ve tırnakların süsü bir tür kartvizitinizdir. Kenarlarının altında kir olmayan temiz ve sağlıklı tırnaklar her zaman çekici görünüp o kişinin kişiliğini yansıtırlar. Tırnaklarınız için özellikle dikkat edin ve bireysel adımları gözetlemek için manikür hediye ediniz. Biz sizin için listeledik.

İlk Olarak Tırnak Banyosu: 

Her manikürden önce tırnaklar 5 dakika sıcak bir banyo ile başlamalıdır. Bu banyo suyuna jojoba veya avakado yağı gibi besleyici katkı maddelerini koyabilirsiniz. Manikür olmadan önce bu banyo olayının yapılması tırnaklarının etlerinin yumuşamasına yol açar.  Böylelikle tırnaklar yumuşar ve şekil alması çok daha iyi olur.

Tırnakları Şekline Sokmak:

Tırnakları kesmeden ilk önce kiri temizlemeniz gerekir. Tırnaklarınızı çok kısa kesmekten kaçının. Mümkün olduğunca tırnak etlerini çok derin kesmemek gerekir. Tırnaklar düzenli olarak tırnak törpüsü ile törpülenerek makas kullanmadan şekil getirilmelidir.

Tırnak törpülerken dikkat etmemiz gereken en önemli şey, çok sert darbeler uygulamak ve metal törpü kullanmamak. Tahta törpüler tırnağa hasar vermenizi önler. Tırnak törpülemeye tırnağın orta yerinden başlanır. İleri geri, yumuşak ama seri hareketlerle, önce tırnak boyuna istenilen şekil verilir. Daha sonra tırnak yanlarından düzeltme yapılır. Tırnak yanlarının çok sivri kalmamasına özen göstermek gerekir. Şayet uygun törpüleme yöntemini kullanırsanız tırnaklarınız da kırılma olmaz.

Ayak Bakımı:

Sadece el tırnaklarına değil, ayak tırnaklarına da iyi bir tedavi yapılması gerekir. İlk önce katkı maddesi olan sıcak su banyosu yaparak ayak tırnaklarını kesmek ve daha sonra törpülemek gerekir. Tırnak etinin büyümemesi çok önemlidir. Uzun tırnaklarınız varsa şayet ayakkabı içinde çalışırken karşılaştıkları sorunlar ya yaralanma ya da ağrıdır. Ayrıca tırnaklarınızın şekillerinden emin olmanız lazım çünkü çok fazla köşeleri yuvarlak ise tırnaklarınızın uzarken bir tehlike ile karşılaşabilirsiniz. Oh, bu acı verici olabilir ve bir doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Tırnak Etlerini Geri İtin:

Tırnak altındaki et tırnak çevresindeki deriyi ifade eder. Çoğu durumda tırnak başlangıcının altında görülür. Tırnak etinizi bir manikür aracı ile örneğin plastik ya da tahtadan olan ( eczanelerden temin edebilirsiniz ) çubuk ile ya da yumuşak havlu ile dikkatlice itebilirsiniz. Tırnak etinize zarar vermemeye dikkat ediniz. Ayrıca tırnak etinizi uzman birisi olmadan kendiniz kesmemenizi tavsiye ederiz. Bu hızla deri sertleşmesine ve enfeksiyonlara neden olabilirsiniz. Ayrıca kesmek derinin hızla büyümesine de yardımcı olur.

Tırnak Cilası:

Bayanların ve erkeklerin hem ayaklarının hem de ellerinin her zaman bakımlı olması için tırnaklarının üzerine tırnak cilası sürülebilinir. Genelde tırnak koruyucusu ve besleyici olarak bildiğimiz tırnak cilası, aynı zamanda tırnağın parlak olmasına sebep olmaktadır. Bayanların koyu renkli oje tercih ettiklerinde, ojenin altına uygulayacakları tek kat cila, oje çıkarma esnasında, oje kalıntılarının oluşmasına engel olacaktır.

Tırnakları Boyama:

Doğru teknik ile boyanan tırnaklar ojenin tırnakların üstünde kalması daha uzun sürer. Bu işlem için  ellerinize 20 dakikanızı ayırmanız lazım.
*İlk önce tırnaklarınızdan tırnak çıkarıcısı yardımı ile ojeyi ya da cilayı temizleyin. Mümkünse tırnak çıkarıcısı ile ama aseton kullanmayınız çünkü asetonun içindeki madde tırnaklarınıza zarar verir.
*Zaman zaman bir tahta törpüsü ile tırnaklarınızı törpüleyip tırnak cilası ile tırnaklarınızın parlamasını sağlayınız. Böylelikle beyaz halkalar kaybolur ve tırnaklarınız daha güzel görünür.
*Tırnaklarınıza oje sürmeden önce tırnak cilasını sürüp 5 dakika beklemeniz gerekir. Böylelikle cilanın üstüne sürülen oje daha uzun kalmasını sağlar.
* Tırnaklara tırnak cilası sürülebilinir. Açık renk oje için bir kat yeterli ama koyu renkli ojeler için iki kat sürülmelidir. Ama birincisi kuruyana kadar bekleyip ikincisini o zaman sürebilirisiniz.
*Oje kurduktan 10 dakika sonra üstüne açık renk tırnak cilası sürülebilinir. Bu tırnak cilasını korur ve daha iyi parlamasını sağlar.
*Ojenin kurumasını beklemeyenler için hızlı kuruyan ojeleri de tercih edebilirler. Bunlar daha hızlı kuruyabilirler.
*Tırnaklarınız boyadıktan sonra hiçbir yere çarpmamaya dikkat ediniz. Acil zamanlarda uygulayabileceğiniz ürünler var.
*Dikkat edilmesi gereken devamlı tırnak cilası kullanılırsa tırnak kuruyabilir. Onun için birkaç gece tırnağınızdaki boyayı çıkarıp hava almasını sağlayınız. Ayrıca tırnak bakım yağı da tırnaklarınızın bakımını sağlar.

Tırnak Kremi Yardımcı Olur:

Kırılgan tırnaklara, tırnak etine ve tırnak plağına tırnak kremleri ile ovmak da yardım eder. Ayrıca kremin içine zeytinyağı da karıştırılabilinir. Mutlaka pahalı kozmetik ürünü olmak zorunda değil. Ancak tırnak etinin kötü olması sonucunda mutlaka doktorun bilgisine gidilmesine tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder