4 Mayıs 2013 Cumartesi

Parlak Bir Cilt İçin Ev Yapımı Temizleyiciler

Göz kırışıklığı bakımı- doğal cilt bakımı


Yüz için kimi ilaçlar cilt bakım ürünleri için belirsiz,hızlı ve kolay her cilt sorunu için uygun krem veya maske için az kaynak ile üretebilinir.Gözenek parlak bir cilt yüz bakımı için büyük önem taşımaktadır. Son olarak,yüz kadının ruh halini sadece yayar ama aynı zamanda zamanı işaretler.Örneğin kötü bir beslenme uyku eksikliğinde lekeleri,koyu halkaları ve şiş gözler ortaya çıkar.Bu nedenle aşağıdaki yazıda etkili az kaynakla cilt bakımı için nasıl yararlı ipuçları ve püf noktaları açısından genel bir bakış.

Yorgun Ciltler İçin Etkili Süzme Yoğurt Bakımı


Şişmiş gözler ve koyu halkaları şeklinde yorgunluk belirtileri gösteren cildinize süzme yoğurtlu bir maske kullanmayı düşünmelisiniz.Bu maskeyi kendin yapmak için süzme yoğurt ve buğday tohumuna ihtiyaç olabilir.Özellikle süzme yoğurdu ve kesilmiş süt suyunu yeterince cildinize sürmelisiniz.Burada sütteki protein doğal hücre yenilemesi görevini yapar böylece cildin korunmasını güçlendirir. Buğday tohumu yağın içindeki  yüksek bir içeriği olan E vitamini deri yaşlanmasına karşı etkilidir.Bu üç malzemeyi iyicene karıştırıp cilde sürülmeli ve yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulanmalıdır.

[caption id="attachment_6" align="alignnone" width="247"]Süzme Yoğurt Cilt Bakımı Süzme Yoğurt Cilt Bakımı[/caption]

Göz Kırışıklıklarına Karşı Bakım


Göz kırışıklıkları için 10 gram lanolin yağı ve 10 gram kakao yağı gerekir.Her iki malzemede sıcak suda erimesi gereklidir.Bir krem elde etmek için 50 gram yalancı safran yağı 60 derece de işleyebilinir.Karışımı sudan çıkarıp ılık ve topak kalmayana kadar karıştırın.İsterseniz üç damla melisa yağını bu karışıma ilave ederek kuvvetlice karıştırıp temiz bir kaba dökülür.Göz kırışıklıklarını düzeltmek için bu yağı hafifçe ovuşturarak dairesel hareketlerle göz çevresine haftada birkaç kez sürülür.

Cilt İçin Çörek Otu Kremi -Cilt Bakımı


Derin bir temizlik ve yoğun bakım için çörek otu kremini evde kolayca yapabilirsiniz.Size 50 mililitre  çörek otu yağı ve jojoba yağı ,10 gramda balmumu gerekir.Malzemeleri  60 ° C su banyosunda bal mumu tamamen eriyene kadar ısıtın.Sıcak karışım temel yağlarla zenginleşmiş olur.Bu karışımı birkaç saat buzdolabında tutun.Şayet bu krem donduysa kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder