17 Mayıs 2013 Cuma

Doğru Makyajla Genç Görünebilirsin-İşte ipuçları

Doğru makyaj kadını on yaş daha genç görünmesini sağlar. Bundan dolayı makyaj uzmanlarının görüşlerini önemsemek gerekir. Peki o zaman nasıl makyaj yapmak lazım? Daha genç bir görünüm için en önemli kurallar: Az daha fazladır! Çok fazla renk ve makyaj her kadını daha büyük görünmesini sağlar.

Fondöteni Doğru Uygulayın:


Daha genç bir görünüm için en önemli olan fondötenin hafif ve ince sürülmesidir. Böylelikle cilt daha genç görünmüş olur. Fondöteni satın almadan önce denenmesi tavsiye edilir. Seçilen rengin koyu olmaması için gün ışığında boyun ve çene alanda denenmelidir. Özellikle yüzün kritik alanları olan göz altına, yanaklar ve burun üzerindeki kırık kılcal damarlara koyu gölgeler yapılmalıdır. Hiç fondöten ya da az fondöten olursa gözün dış köşesinde oluşan gülme çizgileri belli olur. Fondöten sürüldükten sonra hala çizgiler belli olursa hafif bir kapatıcı ile gölgeler yaparak kapatılmalıdır.

[caption id="attachment_6" align="aligncenter" width="300"]Fondöteni Nasıl yapılır Fondöteni Nasıl yapılır[/caption]

Allık İle Daha Genç Görünüm:


Allık sürülürken elmacık kemiklerinin altına sürülmemelidir. Oyuk yanaklı bir yüze sürülen allık insana daha fazla tazelik vermez hata daha büyük gösterir. Aynaya bakarak gülümseyip allığın nasıl sürüleceğini başlangıç noktasının şaka doğru dağıtılarak sürüldüğünü doğru yerin neresi olduğunu her kadın bilir. Allığın genç yapımcıları tarafından en uygun rengin hafif bir kayısı ya da kahverengimsi bir pembe olduğunu bilirler.Ayrıca yüz şeklerine göre allığın sürülmesi gerekir. Şekilde gösterilmiştir.

 

[caption id="attachment_7" align="aligncenter" width="300"]Allık Nasıl Sürülür Allık Nasıl Sürülür[/caption]

Kirpiklere Maskara Sürerken Daha Fazla Döndürün:


Kirpiklere sürülen maskara ince bir göz farı yüzün daha genç bir görünüm kazanmasını sağlar. Maskara uygulamadan önce kirpik kıvırma aleti ile kirpikler kıvrılır ve maskara sürülür. Böylece kirpiklerin daha güzel görünmesi sağlanır. Özellikle genç bir görünüm için vanilya, açık kahverengi ya da fildişi tonlarında bir göz farı sürülmelidir. İlk olarak göz kapağı için kaş altına açık tonu ve göz kapağın için daha koyu sürülmelidir. Sarkan göz kapakları için göz farı koyu renk tavsiye edilir.

[caption id="attachment_8" align="aligncenter" width="300"]Kirpiklere Maskara Sürerken Daha Fazla Döndürün Kirpiklere Maskara Sürerken Daha Fazla Döndürün[/caption]

Işık Saçan Gülümseme İle Genç Bir Görünüm:


Dudaklar yıllar sonra kendi şeklini kaybeder. Genç bir görünüm için ana kural dudak kalemi kullanılması gerekir. Bej veya pembemsi kahverengi gibi tonlar özellikle etkilidir. Dudağın dış kenarına dudak kalemi dar sürülmek şartı ile sürülür. Daha sonra kahverengi ya da kahverengimsi turuncu tonları pembe gibi ayrıca parlak dudak rujlarını uygulayabilirsiniz. Son olarak da dudakların ortasına bir çubukla dudak parlatıcısı sürerseniz her kadının çok daha genç görünmesine neden olur.

ruj

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder