30 Mayıs 2013 Perşembe

Farklı (Hasarlı,kuru,yağlı,kepekli,ince) Saç Modelleri İçin Uygun Saç Bakımı

Farklı saç türleri için düzgün çok özel bir saç bakım teması vardır. Eğer gerçekten saçlarınızı nasıl düzenleyebileceğinizi biliyorsanız o zaman konuşun. Saçınıza özel saç bakımı ile yanıt verebilirsiniz. Bunun için doğası gereği saç tipinizin ve saç dokunuzun nasıl olduğunu kuaförünüzün iyi bilmesi tavsiye edilir. Bir eczanede bu konuda size yardımcı olabilir. Mesela kuru saçlar için papatya veya nemlendirici pantelon gibi şampuanlar, yağlı saçlar için de bitki özleri ya da palmiye şampuanları sebumu önlemeye yardımcı olur. Temel olarak saç derisini sağlıklı ve bakımlı görmek için her zaman zamana ihtiyaç vardır. Saç görünümünü ama yine de doğru saç bakımına bağlıdır. Tabii ki saç tipine de bağlıdır.

 Beş Temel Saç Tipi:


Kafa derisinin ve hassas saç yapısının kriterlerine göre saç türlerinin sınıflandırılması. Sağlıklı saç tiplerine göre saç derisini beş farklı şekilde sıralayabiliriz.

Hasarlı Saç:


Saç kalıcı etkilere maruz kaldığında hasarlı saç her zaman ortaya çıkar. Maruz kaldığı şeyler örneğin kimyasal saç bakımı, duman gibi kötü çevre koşulları, yüzme havuzundaki klor suyu, solaryum, çok fazla güneş gibi nedenler olabilir.

Kuru Saçlar:


Kuru saçlarda sağlıklı saçın doğal koruyucusu olan lipit maddesinin eksik olduğundan ortaya çıkar. Saç nem kaybeder ve sonuç genellikle donuk ve kırılgan görünür.

İnce Saçlar:


İnce veya ince saç genetik koşullar bakımından hacim olarak bir optik kusur olarak kabul edilir. İnce saçlar kolayca bir araya düşer  ve bu nedenle kötü tarz yaratabilir.

Yağlı Saçlar:


Yağlı saçlar her zaman kafa derisindeki sebuma aşırı neden olur. Sebum saçı yağlı ve sıska yapar. Güzel görünüm ortadan kalkmış olur.

Kepekli Saçlar:


Kepek kafa derisini aşırı tahrişe neden olur. Çok iyi durulanmadığı zamanda ortaya çıkar. Kurrru ısıtma hava gibi dış etkilerden de kepek oluşumunu teşvik edebilir. Çoğu zaman hoş olmayan bir kaşıntı da vardır.

1 yorum:

  1. Saç dökülme probleminden muzdarip bir kişi olark denemediğim marka kalmadı diyebilirim. Ama tek Çözümü Biomen de buldum. Saçlarım yağlı olduğu için Yağlı saçlar için olan ürününü kullanıyorum. Oldukça memnunum. Her saç tipine özel ürünleri var.

    YanıtlaSil