13 Mayıs 2013 Pazartesi

Yağlı Cilt İçin Ne Yapılmalı-Cilteki Geniş Gözenekler,Lekeler ve Parlama Karşı 5 İpucu

[caption id="attachment_51" align="alignleft" width="290"]Yagli Cilt İçin Neler yapılmalı Yagli Cilt İçin Neler yapılmalı[/caption]

Genellikle yağlı ciltler; lekeler, sivilce ve siyah noktalar için tetikleyicidir. Tıkanmış gözenekler ciltteki yağ bezlerinin oluşmasına neden olur.Ciltte sadece parlak ve geniş gözenekler vardır ama aynı zamanda soluk ve kirli görünür.Bu cilde sivilce üreme alanı olması mukadderdir.Bu nedenle,en kısa sürede bu konuda bir şeyler yapılması gerekir.

 

 

 

 

Aşağıda daha iyi bir cilt için 5 ipucu bulabilirsiniz.
1-Yağlı Cilt İçin Elma Sirkesi Yardımcı Olur:

Bir yüzsuyu için 1-1 maden suyu ile elma sirkesinden oluşur. Bu karşımı yağlı ciltteki sorunlarla savaşabilirsiniz. Bu karşımı sabah ve akşam temiz yıkanmış bir cilde pamuk yardımı ile sürebilirsiniz. Böylelikle cilde ki yağ alınmış ve gözenekler tekrar küçülmüş siyah nokta, sivilce yok olmuş olur. Cilde ki olumlu etkisi ise parlaklığı 5 veya 6 saat gidermesi ve mat bir cilde kavuşmanızdır.
2-Yağlı Cilt İçin Kadife Çiçeği Yardımcı Olur:

Yağlı ve lekeli bir cilt için size kadife çiçeği yardımcı olur. Bunlar anti-inflamatuar, hücre yenilemesini uyarır. Kadife çiçeği cilt lekelerini ve yağlı cilt için yardımcı olur ve sıkıştırır. Bunu yapmak için 1-2 çay kaşığı kadife çiçeğini 150 ml kaynar suda kaynatın.10 dakika kaynadıktan sonra sıcak olarak yüzünüze sürün. Bu karışımı 10 dakika yüzünüzde bekletin.
3-Yağlı Cilt İçin Salatalık Yardımcı Olur:

Bir salatalık maskesi cildi yeniler ve lekelerin gitmesi için yardımcı olur. Bunun için bir tane salatalığı blender ile ezin ve içine biraz limonsuyu bir yemek kaşığı da yumurta beyazı ile iyicene karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Yagli Cilt İçin Salatalık
4-Yağlı Ciltler İçin Düzenli Temizlik ve Düzenli Piling Yardımcı olur:

Yağlı cilt için daha çok özel bakıma ihtiyaç vardır. Bunun için düzenli ve derin temizlenmesi gerekir. Kolayca deneyebileceğiniz birkaç tarifeler vardır. Bir yemek kaşığı buğday kepeği 1 yemek kaşığı ılık su, peynir suyu veya ayran karıştırılarak macun hazırlanır. Hazırladığınız bu macunu her zaman taze yapıp taze cilde sürülür ve ılık su ile yıkanır. Ayrıca toprağın şifalı bitkisi olan papatya çayı da temizlik maskesi olarak uygulayabileceğiniz bir macundur. Yüzdeki kurumuş olan maskeyi ıslak bir bezle sildikten sonra ılık su ile durulayınız.
5-Yağlı Cilt Ve İstenmeyen Parlaklığın Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Yağlı ciltler özellikle alın ve yanaklarda gösteriyor. Bununla birlikte lekelerin ve sivilcelerin oluşmasına neden oluyor. Burun özellikle parlak oluyor. Bunun için cildin derinlemesine temizlenmesi lazım temizlenen cilt kuru olduğundan parlaklık ortadan kalkar. Bazen kaşıntı ve kızarıklıklar gibi ek sorunlar çıkabilir bunun için cildinize uygun hafif nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Bir matlaştırıcı ile aynı zamanda birkaç saat için parlaklığı yok edebilirsiniz. Lekeleri bir agresif tedavi olan tonik alkol içeren yüz temizleyicilerle yok edebilirsiniz ama çok dikkatli olunması gerekir çünkü yağların oluşmasını sağlamış olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder