29 Nisan 2013 Pazartesi

Doğal Selülit Kremi - Portakal Renge Sahip Pürüzsüz Cilt İçin

Portakal renge sahip pürüzsüz cilt için yapılması gerekenler.

Birçok kadın sorunun kalçada,uylukda veya üst kollarında olduğunun farkında.Cildinizi yaşlı ve çirkin görmemeniz için selülitte karşı önlem almanız lazım.


Teninizin portakal renge sahip olması için düzenli soğuk duş almanı gerekir

Selülitin oluşmaması için bir çok tavsiyeler olabilir. Bu nedenle hiç kimse günlük vücut bakımını aksatmaması lazım. Vücudunuza soğuk su tutarak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz.

Selülite Karşı Kahve Telvesi

Selülite karşı mücadele etmek için basit bir yöntem olan kahve telvesi vücuda uygulanır. Eczanelerde pahalı kremleri satın almak yerine içtiğimiz kahve telvesini vücudunuza sürerek eve de ekonomik acıdan  katkıda bulununur.Kahve telvesini vücudunuza sürerek peeling yaptıktan sonra soğuk duşla vücudunuzu temizlersiniz. Sadece haftada iki kez bunu uygulayarak vücudunuzdaki selülitin iyileştiğini göreceksiniz. Kahve telvesini ayaktan yukarıya doğru masaj yaparak sürmeniz gerekir.
Selülite Karşı Kahve Telvesi

Çip Patates İle Tenimiz Portakal Rengine Kavuşabilir

Kahve telvesi ve soğuk duştan sonra selülitte iyi gelen özellikle genç bayanların kullandıkları çiğ patateste kendisini kanıtlamıştır. Bunun için çiğ patatesi soymamız ve ince dilimler halinde kesmemiz gerekir.Selülitli bölgeye ince dilimlenmiş patatesleri koyun ve bir bez ile kapatın. Şayet patates dilimlerini yatmak için bir sorun görürseniz streçlede sarabilirsiniz. Patatesler bir saat kaldıktan sonra cilde idrar söktürücü ilaçlar  gibi fayda sağlar. Sürülen çiğ patatesleri temizlemek için soğuk sudan faydalanılınır.Selülitlerin yok olması için sadece birkaç dakikaya ihtiyacınız var. Mücadele sonucunda selülitlerin yok olduğunu göreceksiniz.

27 Nisan 2013 Cumartesi

Pürüzsüz Cilt İçin Doğal Yöntemler - Cilt Temizli Bal Maskesi Yumurta Sarısı Maskesi

Günlük yüz bakımı için doğal ürünler gücünü kullanın ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Süt ve bal gibi bir cilt ister misiniz? Kleopatra binlerce yıldır taze, sağlam ve sağlıklı görünen bir cilt sırlarını biliyordu.  Onlar son derece genç bir cilt bakımı için süt ve bal kullanırlardı. Doğal ürünler en iyi secim ve ucuz. Çoğu malzemeler evde vardır. Sistematik bir yüz bakımı için bir günde birkaç dakika zaman ayırmanız gerekiyor. Cildi bakıma hazırlamak için önemli olan sabah ve akşam yüzündeki kiri temizlemek ve cilde uygun olarak ya cilt bakım kremi ya da bakım yağı sürülmelidir. Haftada bir kez cildinize kaplıca ve yüz maskesi yapmanız gerekir.


Cilt Temizliği

Bir günlük temizlik losyonunu  sabah ve akşam süt veya ayranı nasıl kullanıyorsanız onun gibi kullanın. İsteyenler içine birkac damla meyva suyuda damlatabilirler.Meyva asidi özellikle kayısı kırışıklıkları azaltmak ve yüzü sıkılaştırıcı bir etkisi vardır.Tercihen yüzünüzü su ile yıkayın isterseniz suyun içine biraz süt koyun.Yapılan deneylerde ceviz yağın içerdiği linolenik asit kırışıklıkları yumuşatarak cildin sıklaştırılmasını sağlamıştır.Buğday tohum yağıda cildi sıklaştırıcı ve yenileyici özelliğine sahiptir.Sızma zeytinyağı da yüksek E vitamini içerdiği için kırışıklıkların gidermesine yardımcı olur.Tüm yağlar yüz bakımı yada yüz masajı hemde yüz maskesi  için kullanılabilinir.

Ek Bakım Maskeleri

Tüm maskeler haftada bir parmak uçları yada yüz ve boyun için bir fırça yardımı ile 15-30 dakika bekletilir.Sonra ılık su ile yıkanır    

Yumurta Sarısı Maskesi                         


Yumurta sarısı maskesi için bir yumurta sarısının içine birkaç damla limonsuyu ile birlikte badem yağını (yerine krem de olabilir) damlatıp iyicene karıştırarak elde edebilirsiniz. Bu maske gözenekleri rafine ederek aynı zamanda kırışıkların oluşmasını engeller.

Özellikle salatalık maskesinin sıklaştırıcı özelliği vardır. Doğrudan taze kesilmiş salatalık dilimlerini yüzünüze koymak en kolay yoldur. Sıklaştırıcı özelliğine hayran kalaçaksınız .  Alternatif olarak da bir yumurta sarısına salatalık suyu,krem ve 2-3 damla aroma yağı (lavanta,gül,sardunya yağıda ) damlatarak da bir çorba kaşığı ile karıştırılabilinir.
Yulaf ezmesi maskesi de sıklaştırıcı ve yenileyici özelliğine sahiptir . Bunu için yulaf ezmesine  3-5 kaşık süt ilave ederek kaynatılır. Püre haline gelince ılık olarak yüze sürülür.

Bal Maskesi

Bal maskesinin de besleyici ve sıklaştırıcı etkisi vardır.Bal maskesinin yapılışı:2-3 yemek kaşığı bala bir damla limon suyu ilave ederek karıştırılır.Yüze parmak yardımı yada bir yüz fırçası ile bu karışımı sürülür. Yüzyıllardan beri Güney ve Arap ülkelerinin kadınları el ve yüz bakımı için yumurta sarısına saf zeytinyağını karıştırarak kullanırlar.ayrıca bunun içine 2-3 yemek kaşığı süzme peynir veya yoğurt da eklenebilir.İçindeki süt proteinleri cilde pürüzsüzlük verir.

Cilt Bakımı

Taze yumurta beyazı kullanarak cilt tedavisi:Bir yumurta beyazını beyaz köpük oluncaya kadar çırpılır ve cilde sürülür.10 dakika cilt de beklettikten sonra ılık su ile yıkanılır.
Kendinizi yorgun hissederseniz ne yapabilirsiniz? İlk olarak beyaz yumurta maskesini kullanınız.Daha sonra yaklaşık bir dakika bir nemli sıcak havlu ile kapatınız.Son olarak da buzlu su ile beş dakika kompres yapınız.Cildinizin taze ve parlak olduğunu göreceksiniz.Gözler içinde salatalık,papatya veya adaçayı ile bir pamuk pedleri yardımı ile yatarak maske yapın.Hasas cilt olan göz çevresi de rahatlamış olur.


İlk paylaşımımız ile sizlere merhaba dedik.Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz.